fbpx

Lip San Chong

Fysio- en Manueel Therapeut
Docent Fysiotherapie HvA
Personal Trainer

Lip San Chong is sinds 2015 de trotse eigenaar van Fyla Sports. Terwijl hij in 2013 afstudeerde als fysiotherapeut en in 2016 als manueel therapeut, raakte hij steeds meer geinteresseerd in het geven van personal training met in het bijzonder aan golfers. Behalve werken als zelfstandige fysiotherapeut is hij verbonden aan verschillende golfverenigingen als golffysiotherapeut en is hij in 2017 met enorm veel plezier begonnen als docent Fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Hij heeft er nu voor gekozen zijn ervaring, kennis en passie in te zetten voor anderen en mensen individueel te begeleiden. Speciaal hiervoor ontwikkelde hij een golf fitness methodiek waarin behalve kracht en conditie training ook voedingsadvies, fysiotherapie en coaching een belangrijke rol spelen. Door zijn ervaringen als personal trainer, maar ook als topsporter weet hij precies wat er nodig is om doelen te realiseren.

“Ik maak je baas over je eigen lichaam”

De FyLA Familie

Sport heeft altijd een belangrijke plek in mijn leven gehad, doordat ik jaren op topniveau voetbal heb gespeeld, waar ik helaas vanwege een ernstige knieblessure mee moest stoppen. Ik bleef wel betrokken bij de sport als jeugdtrainer. Naast mijn vaste baan werk ik graag als personal trainer, omdat ik het onwijs leuk vind om mijn kennis over te brengen aan anderen. Als personal trainer krijg ik er energie van om te kunnen helpen en begeleiden bij het bereiken van doelen. Ik raak gemotiveerd wanneer sporters moe en voldaan een training afsluiten en tegelijkertijd alweer kunnen uitkijken naar de volgende trainingssessie.

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door alles wat met sport te maken heeft. Daarnaast ben ik wekelijks te vinden in de boksschool. Als personal trainer vind ik het een uitdaging om op een verantwoorde en effectieve manier een bijdrage te kunnen leveren aan het bereiken van een persoonlijk doel. Omdat je 1 op 1 werkt, is er ruimte voor volledige aandacht en maatwerk, wat ervoor zorgt dat doelen daadwerkelijk worden behaald. Ik ben zelf een echte doorzetter en dat wil ik graag overbrengen in mijn personal trainingssessies.